Vi kan se att du är i
global.country.long.us
Ändra land och språk
Indstil dine præferencer for levering og sprog. Se leveringsbetingelser og produkudvalg ud fra det valgte land. Din nuværende kurv vil ikke blive gemt.
Fjern

Parfume guide.

Friske, træagtige, blomstrende, orientalske :
en magisk rejse gennem de 4 duftfamilier.

FAQ parfumer

Den øverste tone i en parfume er den første ting du lugter. Det giver parfume sin ånd, men dens lethed betyder, at den fordamper hurtigt. Hjertenoten giver en parfume sin karakteristiske duft, der varer flere timer. Den nederste note fungerer som et anker til parfumen. Det vises først senere, men hænger længere på huden eller tøjet.

Dette billede forklarer, hvordan en parfumes topnoter, hjertenoter og bundnoter spredes gennem luften. Når du anvender en parfume, dufter du straks de øverste noter. Hjertenoterne kommer frem efter ca. 15 minutter, og efter 30 minutter kan du dufte de nederste noter. Den olfaktoriske pyramide beskriver en parfumes struktur og balance. Den naturlige udvikling af disse noter giver den liv, hvilket gør hver duft unik.

I dag drejer det sig om 4 duftfamilier: friske parfumer (bestående af Hesperides og aromater), blomsterparfumer, træagtige parfumer og orientalske parfumer. Men der er faktisk i alt 7 duftfamilier - de andre er chypre parfume og fougères (bregne) parfume.

De forskellige parfume beskrivelser henviser til koncentrationen af duftolier i sammensætningen. Parfume, en sjælden og potent eliksir, har mellem 18% og 30% parfumeolie: til særlige lejligheder, når du virkelig vil sætte dit præg. Eau de parfum er lidt lettere med 12% til 18% parfumeolie: for en stærk påvirkning uden hovedpine. Eau de toilette indeholder 7% til 12% parfumeolie: en god mellemgrund for dæmpet, men alligevel langvarig duft. Og eau de Cologne er den mest sarte med 4% til 6% parfumeolie.

Lyt til din indre romantiker! At vælge din signaturduft er lidt som at blive forelsket. Men hvis du ønsker at blive teknisk, så prøv at vente 15 minutter efter påføring for at beslutte dig for en duft: det er når hjertetoner bliver tydelige, hvilket giver dig en bedre idé om parfumeens identitet.

Altså ja, du kan sprøjte et sprøjt af din yndlingsduft og kalde det en dag, men en mere effektiv måde at anvende din parfume på er at målrette din krops pulspunkter. Disse varmere hudområder opvarmer parfume og frigiver alle dens olfaktoriske noter. Tænk på hvor du kan mærke din puls: bag dine ører, din nakke, håndled, bryst. Men også bag dine knæ, inde i albuerne, og dine ankler ...