SUPER
MOLECULES

Giver huden næring, gør den glat og fast… Fra retinol til AHA BHA: en samling af molekyler, der er gode for dig!

Kroppen producerer selv visse molekyler, der får vores hud og hår til at se smukt ud, dog vil der komme et tidspunkt i livet, hvor den ikke længere er i stand til at producere nok af dem. Heldigvis kan forskning hjælpe os! Forskning kan endda oplyse os om fordelene ved andre ingredienser, som naturen giver os, så vores hud kan forblive fast, bevare en sund glød og se ung ud... Vi fortæller dig alt om disse molekyler, én efter én!

Giver huden næring, gør den glat og fast… Fra retinol til AHA BHA: en samling af molekyler, der er gode for dig!

Kroppen producerer selv visse molekyler, der får vores hud og hår til at se smukt ud, dog vil der komme et tidspunkt i livet, hvor den ikke længere er i stand til at producere nok af dem. Heldigvis kan forskning hjælpe os! Forskning kan endda oplyse os om fordelene ved andre ingredienser, som naturen giver os, så vores hud kan forblive fast, bevare en sund glød og se ung ud... Vi fortæller dig alt om disse molekyler, én efter én!

HYALURONSYRE

Se flere produkter med HYALURONSYRE

Dets fordele : Det giver fylde i huden.

Hvordan virker det ? Dette molekyle, som også kaldes Hyaluronic Acid, gør vand til en geléagtig konsistens i huden, hvilket udfylder rummet mellem hudcellerne, som har en effekt på genopbygningen af volumen i huden, densitet og elasticitet. Dette gør den også til en fremragende fugtighedspleje.

Hvor finder man det ? Forekommer helt naturligt i kroppen! Dog bliver der mindre og mindre af det over tid. Heldigvis kan det skabes på syntetisk vis i laboratoriet og integreres i forskellige hudplejeprodukter, så man kan opnå fordelene ved dets udglattende funktion samt antioxidanter.

Et par tips til anvendelsen : Ingen begrænsninger. Du kan endda anvende den, hvis du er ung, og din hud har brug for fugt. Tør og følsom hud vil elske dens behagelige fornemmelse.

AHA BHA

Se flere produkter med AHA BHA

Dets fordele : De fornyer cellerne!

Hvordan virker det ? Den eksfolierer de døde hudceller og derved kan huden nemmere ånde. Huden er dermed bedre i stand til at optage fordelene ved andre hudplejeprodukter. Farvel til kedeligt udseende, tilstoppede porer eller rynker, der ser dybe ud.

Hvor finder man det ? AHA og BHA er bedre kendt som frugtsyre. Disse molekyler fås som ekstrakt eller produceres syntetisk og anvendes i hudplejeformler, der ikke er nødvendigvis er ”eksfolieringsprodukter”. Creme og serum er derfor milde produkter, der kan anvendes til at eksfoliere huden med!

Et par tips til anvendelsen : Tilfør din hud godt med fugt. AHA og BHA anvendes sammen for at opnå en mere effektiv hudpleje, men du skal undgå at kombinere dem med hudplejeprodukter indeholdende Retinol eller at anvende dem, inden du går ud i solen.

RETINOL

Se flere produkter med RETINOL

Dets fordele : En stærk ingrediens mod alderdomstegn!

Hvordan virker det ? Retinol bidrager til stimulering af cellefornyelse. Det er netop det, du skal bruge for at mindske rynker, bekæmpe tabet af hudens fasthed, udglatte samt holde mørke pletter væk... Dets effektive virkning anbefales endda af dermatologer!

Hvor finder man det ? Retinol er en syntetisk version af A-vitamin. Det er fordi A-vitamin sjældent anvendes i dets rå form. Retinol er en mild type af retinoid (generisk term, der inkluderer al syntetisk A-vitamin) integreret i forskellige hudplejeprodukter, fra creme til serum.

Et par tips til anvendelsen : Du kan begynde at anvende det så snart din hud viser de første ældningstegn. Dog skal du ikke anvende det, hvis du er gravid... og ikke på samme tid, som du anvender produkter med C-vitamin. Brug for eksempel det ene produkt om morgenen og det andet om aftenen!

VITAMIN C

Se flere produkter med VITAMIN C

Fordelen ved Vitamin C : Giver huden en smuk glød.

Hvordan virker det ? Vitamin C er en antioxidant, der justerer produktionen af melanin. Herved kan den mindske udviklingen af mørke pletter og den giver en naturlig lysning til huden... og derudover forhindrer den nogle ældningstegn!

Hvor finder man det ? I mange forskellige madvarer, lige fra persille til appelsiner. Det er dog kun en lille del af de C-vitaminer, som du indtager, der vil have en effekt på din hud! Ved at anvende en hudpleje der indeholder Vitamin C, bevarer du en sund og glat hud: L-ascorbinsyre eller THD-ascorbat er de to typer Vitamin C, som du finder i disse formler.

Et par Et par tips til anvendelsen til anvendelsen : kan bruges hver dag, men ikke samtidig med andre kraftfulde aktive ingredienser såsom retinol eller AHA.

VITAMIN E

Se flere produkter med VITAMIN E

Dets fordele : Bidrager med næring til huden.

Hvordan virker det ? Har en antioxidant effekt, beroliger, og beskytter... Alt hvad du har brug for til en smuk hud!

Hvor finder man det ? I madvarer (æggeblomme, smør, avocado...) men du kan også pleje din hud direkte takket være cremer, der er beriget med det E-vitamin – også kaldet Tocopherol – er ligeledes en fantastisk beskyttelse. Super anvendelig!

Et par tips til anvendelsen : Øg effekten af den ved at anvende en hudplejeformel, der også indeholder C-vitamin eller retinol.

SALICYLSYRE

Se flere produkter med SALICYLSYRE

Dets fordele : Mindskning af mørke pletter!

Hvordan virker det ? Rengør porerne i huden. Salicylsyre/ Salicylic Acid fjerner mange forskellige urenheder (hudorme, komedoner…).

Hvor finder man det ? Dermatologer anvender ofte dette molekyle, der er et ekstrakt fra planter som f.eks. piletræsbark. Den syntetiske udgave er ofte den vigtigste ingrediens i hudpleje mod rødme, men også i makeup-produkter!

Et par tips til anvendelsen : huden kan prikke og blive lidt rød de første par gange, du anvender den. Det er normalt! Du kan inkludere det i din daglige hudplejerutine eller anvende det regelmæssigt i en periode.

KOLLAGEN

Se flere produkter med KOLLAGEN

Dets fordele : Hjælper med at bevare hudens fasthed!

Hvordan virker det ? Den assisterer vævet i at bevare sin struktur. Det gør den ved at stramme huden op, hvilket gør den i stand til at forblive elastisk uden at miste hudtonen.

Hvor finder man det ? Kollagen er et protein, som kroppen producerer nok af... indtil du er 30! Derefter er alt, hvad der kan styrke huden meget velkommen, lige fra hvad du spiser til kosttilskud. Derudover udvikler laboratorier forbindelser eller peptider, der kan stimulere huden til at overtage denne funktion!

Et par tips til anvendelsen : I en creme, serum, øjenpleje, maske... Gør noget godt for din hud ved at give den en daglig dosis.

KERATIN

Se flere produkter med KERATIN

Dets fordele : Beskytter og styrker dit hår!

Hvordan virker det ? Dækker håret og holder hårstråene flade. Håret ser skinnende ud, bliver mere modstandsdygtigt og uigennemtrængeligt.

Hvor finder man det ? Findes naturligt i hud, hår og negle! Hvis de dog udsættes for ydre aggressorer (fra hårtørrer til solen…) går det ud over keratinindholdet. Dette er årsagen til, at man skal anvende hårpleje indeholdende naturlige eller syntetiske former for at afhjælpe det.

Et par tips til anvendelsen : Vælg din pleje i forhold til dine behov og gør anvendelsen af den til en rutine eller brug den på et bestemt tidspunkt på dagen: styrk dit hår efter farvning, reparer spaltede spidser...