Vi kan se att du är i
global.country.long.us
Ändra land och språk
Indstil dine præferencer for levering og sprog. Se leveringsbetingelser og produkudvalg ud fra det valgte land. Din nuværende kurv vil ikke blive gemt.

Suncare
guide.

Solen hjælper dig med at se godt ud og føle dig godt tilpas, men det kan også være skadeligt for din hud. UV-stråler er der hele dagen, hver dag, uanset om solen skinner eller ej. Den eneste løsning til at modvirke deres skadelige virkninger er daglig beskyttelse. Hvad er bedst, SPF i din dagcreme eller solcreme? Følg vores plejevejledning, og gør det til en fast del af din rutine.


Suncare
guide.

Solen hjælper dig med at se godt ud og føle dig godt tilpas, men det kan også være skadeligt for din hud. UV-stråler er der hele dagen, hver dag, uanset om solen skinner eller ej.

Den eneste løsning til at modvirke deres skadelige virkninger er daglig beskyttelse. Hvad er bedst, SPF i din dagcreme eller solcreme? Følg vores plejevejledning, og gør det til en fast del af din rutine.

Læs mere

FAQ

SPF står for Sun Protection Factor (solbeskyttelsesfaktor) og angives normalt ved hjælp af tal på emballagen til solbeskyttelsesprodukter. Tallet angiver, hvor lang tid din hud kan være udsat for solens stråler, før den brænder. Men SPF vedrører kun UVB-stråler, som er ansvarlige for solskoldninger.

SPF-faktoren måler produktets evne til at filtrere UVB-stråler. Jo højere nummer, jo stærkere beskyttelse. Hvor længe du kan blive udsat for disse stråler afhænger bl.a. af UV-strålernes styrke. Sørg for at læse vejledningen for hvert enkelt produkt, og tjek altid udløbsdatoen før du bruger det, da det mister sin funktion med tiden.

UVA- og UVB-stråling er de to typer af solstråling. De fleste stråler er faktisk UVA-stråler. De trænger dybt ind i huden og forårsager tegn på for tidlig aldring, pigmentforandringer og hudkræft. UVB-stråler udgør kun 25 % af strålerne. De bliver på hudens overflade og aktiverer melanocytter. Disse celler producerer melanin, som er det pigment, der giver huden farve og gør den brun. UVB-stråler er også dem, der forårsager solskoldning.

"Bredspektret" betyder, at en solcreme kan filtrere både UVA- og UVB-stråler. Dette er vigtigt, når du ønsker at undgå tegn på for tidlig ældning, solskoldninger og andre negative virkninger af solen, herunder hudkræft.

Et kemisk filter er en ingrediens i solcreme, der består af organiske molekyler. De absorberer UV-stråler i stedet for din hud. Laboratorier skal vælge fra en liste over filtre, der er godkendt af sundhedsmyndighederne. Hvis din hud er følsom, eller hvis du har allergiske reaktioner, er mineralfiltre generelt en bedre løsning.

Et mineralfilter (også kaldet et fysisk eller uorganisk filter) består af forskellige mikropartikler af mineraler (ofte zinkoxid eller titandioxid), der diffrakterer lys og reflekterer UV-stråler. Disse virker som en barriere på huden. De er mindre allergifremkaldende og er effektive, så snart de er påført. De er miljøvenlige og kan du ofte finde mineralfiltre i økologiske solprodukter (som normalt er parabene- og konserveringsmiddelfrie).

TIPS OG TRICKS

- Påfør en solcreme eller en anden form for SPF hver dag, også selvom solen ikke er synlig.

- Påfør din daglige SPF om morgenen eller inden du udsættes for solen i længere tid.

- Om sommeren skal du genpåføre din SPF mindst hver anden time og oftere, hvis du sveder eller er gået i vandet.

- Tjek udløbsdatoen på dine SPF-produkter og holdbarheden af hvert enkelt produkt, når du sorterer dine skønhedsprodukter.

- UVA-stråler kan skade din hud selv gennem glas. Så du skal ikke tøve med at bruge solcreme, selv om du opholder dig indendørs.

- Vask dit ansigt grundigt om aftenen for at fjerne eventuelle rester fra din SPF, der kan tilsætte dine porer.

- Hvis du har fedtet hud, bør du overveje lettere teksturer, f.eks. gel eller spray. Vælg en mere fyldig konsistens, f.eks. en lotion eller creme, hvis du har tør hud. Olier er gode til alle hudtyper. Det vigtigste er at vælge en solcreme, som du nyder at anvende, så du har lyst til at bruge den hele tiden.

- Jo lysere din hudtone er, jo højere skal din SPF være. Men mørk hud har også brug for beskyttelse! Selv om det er sandt, at hud af fototype VI har mere naturlig beskyttelse på grund af den høje koncentration af melanin, er denne hudtype ikke immun over for solskoldninger. Derudover kan solpåvirkning forårsage alderspletter på mørk hud. Et produkt med SPF 10-20 er en god beskyttelse for mørkere hudtoner.

- Forståelse af hudfototyper: fototype I omfatter meget lys hud, fototype II omfatter lys hud, fototype III omfatter medium lyse hudtoner, fototype IV omfatter lysebrun hud, fototype V omfatter mørkebrun hud, og fototype VI omfatter meget mørkebrun og sort hud.

- Solcreme med kemiske filtre bør påføres 15-30 minutter før eksponering. Ideelt set bør du først påføre den én gang, mens du er hjemme, inden du går ud. Derefter bør du regelmæssigt genpåføre den igen.