Søg efter et produkt, et brand ...

Beauty
guide solpleje.


De fleste mennesker har et had-kærlighedsforhold til solen. Vi elsker D-vitamin og hvordan det løfter vores humør samt giver os en smuk glød og kulør, men vi hader forbrændinger, brune pletter og for tidlige tegn på ældning forårsaget solens stærke stråler.

Årsagen til dette? UVA- og UVB-stråler. Selvom de giver lys og varme kan de også beskadige huden, hvis du ikke tager de rigtige forholdsregler. Disse stråler påvirker os hele tiden, selv når det regner eller det er overskyet. UV-stråler er aktive hele året rundt! Dette er grunden til, at SPF vises i flere og flere dagcremer, serum og endda i make-up. Vi elsker dette: det er lettere end nogensinde før at anvende solcreme til din daglige skønhedsrutine! Fortsæt med at læse vores tip, tricks og om produkter, der beskytter din hud gennem alle årstider.

Læs mere opdag >>

FAQ

FAQ

SPF står for solbeskyttelsesfaktor og kommunikeres generelt med tal på emballagen til solplejeprodukter. Tallet repræsenterer, hvor meget tid din hud kan udsættes for solens stråler, før den brænder. Men SPF gælder kun for UVB-stråler, som er ansvarlige for solskoldning.

SPF-nummeret måler solcremeens evne til at filtrere UVB-stråler. Jo højere tal, jo stærkere er beskyttelsen. Hvor længe du kan blive udsat for disse stråler afhænger af en række faktorer som blandt andet din hudtype, UV-strålernes styrke ... Sørg for at læse instruktionerne, der er specifikke for hvert produkt og kontroller altid udløbsdatoen inden du bruger den.

UVA og UVB er de to typer solstråler. Faktisk er de fleste stråler UVA. De trænger dybt ind i huden og er ansvarlige for at forårsage tegn på for tidlig aldring, mørke pletter og hudkræft. UVB udgør kun 25% af strålerne. De forbliver på overfladen af ​​huden og aktiverer melanocytter. Disse celler producerer melanin, pigmentet, der giver hudfarve og gør huden brun. UVB er også det, der forårsager solskoldning.

"Bredt spektrum" betyder, at en solcreme kan filtrere både UVA- og UVB-stråler. Dette er vigtigt, når du ønsker at afværge tegn på for tidlig aldring, forbrænding af dig selv og andre negative virkninger af solen, herunder hudkræft.

Et kemisk filter er en ingrediens i solcreme skabt af organiske molekyler. De absorberer UV-stråler i stedet for din hud. Laboratorier skal vælge fra en liste over filtre, der er godkendt af sundhedspersonale. Hvis din hud er følsom, eller du har allergiske reaktioner, er mineral filtre generelt en bedre mulighed.

Et mineral filter (også kaldet et fysisk eller uorganisk filter) består af forskellige mikropartikler af mineraler (ofte zinkoxid eller titandioxid), der bryder lys og reflekterer UV-stråler. Disse fungerer som en barriere for din hud. De er mindre allergifremkaldende og er effektive, så snart de påføres. Du kan ofte finde mineral filtre i organiske solprodukter (som normalt ikke indeholder parabener og konserveringsmidler).

TIPS-TRICKS

- Påfør en solcreme eller en anden form for SPF hver dag, selv når det er overskyet.

- Påfør din daglige SPF om morgenen eller inden langvarig udsættelse af solen.

- Om sommeren skal du bruge din SPF igen hver anden time og oftere, hvis du sveder eller efter badning.

- Kontroller udløbsdatoen for dine SPF-produkter og holdbarheden af ​​hvert produkt, når du sorterer gennem dine skønhedsprodukter.

- UVA-stråler kan beskadige huden selv gennem glas. Tøv ikke med at anvende solcreme, selvom du bruger tid indendørs.

- Vask dit ansigt grundigt om natten for at slippe af med SPF-rester, der kan tilstoppe dine porer.

- Vælg teksturer, der er lettere, såsom gel eller spray, hvis du har fedtet hud. Vælg en rigere tekstur, såsom en lotion eller tykkere creme, hvis du har tør hud. Olier fungerer godt for alle hudtyper. Det vigtigste er at vælge en solcreme, som du kan lide at anvende, så du altid vil bruge den.

- Jo lysere din hudtone er, jo højere skal din SPF være men mørk hud har også brug for beskyttelse! Selv om det er rigtigt, at mørkere hudtoner har mere naturlig beskyttelse på grund af en højere koncentration af melanin, er denne hudtone ikke immun over for solskoldning. Derudover kan soleksponering forårsage alderspletter. Et produkt med SPF 10-20 er en god beskyttelse til mørkere hudfarver.

- Forstå hudfototyper: Fototype I inkluderer meget lys hud, Fototype II inkluderer lys hud, Fototype III inkluderer mellemlys hudtoner, Fototype IV inkluderer lysebrun hud, Fototype V inkluderer mørkebrun hud og Fototype VI inkluderer meget mørkebrun og sort hud.

- Kemiske filtre til solcreme skal påføres 15-30 minutter før eksponering. Ideelt set skal du tilføje solbeskyttelse en gang inden du går ud. Derefter skal du jævnligt anvende solcreme igen efter det.